Scarlet Webmail

Wanneer u gebruik wilt maken van Scarlet webmail, dan heeft u slechts één iets nodig; internet! Zo simpel kan het zijn om van een mailservice gebruik te maken. Wanneer u een Scarlet trio pack heeft (internet, telefonie en televisie in 1 pakket), dan heeft u automatisch ook Scarlet webmail. Met deze online service profiteert u van alle voordelen van mail dat volledig via het internet verloopt. Hierdoor hoeft u zich ook nooit meer zorgen te maken om verloren gegevens na problemen met de harde schijf. Scarlet.be webmail staat namelijk 100% online, zoals bijvoorbeeld ook uw opgeslagen gegevens op een webwinkel, en deze gaan nooit verloren wanneer er iets met uw apparaat gebeurt. Ideaal dus om nooit meer last te hebben van crashes, als het gaat om uw mailgegevens dan.

 

Hoe werkt Scarlet mail?

Scarlet webmail werkt heel eenvoudig. U logt in op het inlogscherm en u bent al precies daar waar u moet zijn. U krijgt uw eigen account te zien, met al uw eigen mailgegevens en contactpersonen. Deze gegevens zijn voortdurend beschikbaar, zolang u maar internet heeft om te kunnen inloggen op de webmail van Scarlet. Het best is het om gebruik te maken van de meest nieuwe browser versies van Mozilla FireFox, van Internet Explorer of van Google Chrome. U kunt zelf alles instellen vanuit Mijn Scarlet.

 

Opslagcapaciteit in Scarlet webmail be

Wanneer u gebruik maakt van een mailprogramma dat u installeert op uw computer of bijvoorbeeld uw tablet, dan heeft u natuurlijk te maken met opslagcapaciteit. De mailgegevens worden opgeslagen op uw apparaat. Dit verklaart natuurlijk ook direct waarom het zo mis kan gaan wanneer er iets met het betreffende apparaat gebeurt. Daarnaast heeft u te maken met een maximale grootte van bestanden die u door kunt sturen of kunt ontvangen. Bij Scarlet webmail heeft u ook met dit soort zaken te maken, maar de gegevens worden niet opgeslagen op uw computer of ander device, maar op de server. U heeft in Scarlet webmail een opslagcapaciteit van 1024 MB. Wanneer u in Mijn Scarlet bent, dan ziet u in de rechter bovenhoek een envelop afgebeeld staan. Rechtsonder kunt u zien hoeveel opslagcapaciteit u nog over heeft. Dit wordt uitgedrukt in een percentage. Wanneer de opslagcapaciteit bijna vol is, dan is het nodig om zaken te verwijderen. Als u dit niet tijdig doet, dan kan het voorkomen dat u geen mail meer kunt ontvangen wegens een gebrek aan ruimte. Wilt u bestanden versturen? Uw bijlages mogen een maximale bestandsgrootte hebben van 50 MB.

 

Wat als ik niets kan wissen?

Is uw mailbox vol, ofwel, heeft u bijna geen opslagcapaciteit meer over? Binnen Scarlet webmail is het helaas niet mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden. Wel is het mogelijk om enkele zaken door te sturen naar andere mailadressen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen naar een mailadres dat loopt via een geïnstalleerd mailprogramma op de computer. U kunt de gegevens vervolgens, indien gewenst, opslaan. Het doorsturen van mail kunt u eenvoudig regelen via de Scarlet webmail mailmanager.

 

Meerdere mailboxen in Scarlet webmail

Wanneer u gebruik maakt van Scarlet webmail, dan heeft u de beschikking over meerdere mailboxen. U kunt er maximaal vijf gebruiken binnen het mailsysteem. Iedere mailbox biedt u weer de mogelijkheid om mail te versturen vanaf, en te ontvangen op, vijf verschillende mailadressen die u heeft gekoppeld. U heeft zo een behoorlijk aantal mogelijkheden binnen Scarlet webmail. Heeft u meer mailboxen nodig? Dit is mogelijk, dan wel tegen betaling. U betaalt een jaarlijkse prijs voor extra mailboxen. Dit is echter uitsluitend mogelijk wanneer u andere betaalde producten van Scarlet afneemt, zoals bijvoorbeeld een Scarlet trio pack. Voor het aanvragen van extra mailboxen kunt u contact opnemen met de klantenservice.

 

Scarlet webmail is ideaal voor flexibele werkers

We leven in een tijd waarin flexibel werken heel trendy is. Het is dan ook bijzonder makkelijk en effectief om flexibel te kunnen werken en we krijgen er steeds meer devices bij die het flexibel werken vereenvoudigen. Zo kunnen we op meerdere apparaten op internet, ook als we in de trein zitten, achterin een taxi of zelfs in bepaalde vliegtuigen. Voor Scarlet webmail heeft u niets anders nodig dan internet en dit heeft u vrijwel overal wanneer u een 3G of 4G internetverbinding op uw device heeft. Dit betekent dat u altijd en overal, ook onderweg, toegang heeft tot uw Scarlet webmail. Daarnaast kunt u natuurlijk ook zorgeloos gebruik maken van andere apparaten, zoals ook bijvoorbeeld openbare devices in bibliotheken.

 

Optimaal gebruiksgemak

Scarlet webmail biedt u een gebruiksvriendelijke omgeving waar u altijd toegang toe heeft. U kunt eenvoudig uw mail beheren, waar u ook bent. Wanneer u uw wachtwoord voor het inloggen kwijt bent, dan is het wel nodig om vanaf uw geregistreerde adres verbinding te maken met Scarlet om het wachtwoord te kunnen resetten. Dit is voor uzelf natuurlijk ook veiliger.