Telenet Webmail

Telenet webmail is de ideale manier om altijd en overal de mail van Telenet te kunnen checken. Door te kiezen voor webmail van Telenet kiest u ervoor om niet meer vast te zitten aan de devices waar u het meest mee werkt. U kunt vanaf alle devices inloggen op Mijn Telenet om uw webmail van Telenet te gebruiken. Het enige wat nodig is om van Telenet mail gebruik te maken is een werkende internetverbinding. Vervolgens kunt u gemakkelijk gebruik maken van Mijn Telenet Webmail.

Geen mailprogramma meer nodig

Wanneer u gebruik maakt van een regulier mailprogramma, dan zit u vast aan apparaten waarop dit programma geïnstalleerd is. U kunt het mailprogramma in de meeste gevallen wel installeren op een desktop, een laptop, een tablet of bijvoorbeeld een smartphone, en vervolgens kan worden ingesteld dat er automatisch wordt ingelogd bij het openen van het mailprogramma. Handig natuurlijk, maar niet wanneer u een nieuw apparaat koopt of wanneer u gebruik maakt van een apparaat van iemand anders. De Telenet inbox kan worden geopend zonder dat u een standaard mailprogramma gebruikt. U kunt de telenet mail instellen om gebruik te maken van webmail, maar er komt niets van een programma bij kijken. Dit betekent dat alles gewoon online plaatsvindt.

Geen zorgen om crashes

Als u gebruik maakt van Telenet webmail, dan hoeft u zich nooit meer zorgen te maken om een crash van bijvoorbeeld de harde schijf. Natuurlijk is dit nog steeds erg vervelend en heeft het vaak nare gevolgen, maar met het oog op de mail brengt een crash geen gevolgen meer met zich mee wanneer u gebruik maakt van My Telenet Webmail. Reguliere mailprogramma’s kunnen worden aangetast wanneer er een crash plaatsvindt. Zo kan het zijn dat er inkomende of uitgaande mails verdwijnen of dat de lijst contactpersonen is gewist. Dit kan niet meer hersteld worden en dat is nu ook precies het hinderlijke van een mailprogramma. Met Telenet webmail kunt u eenvoudig op Telenet webmail inloggen en u bevindt zich direct in uw mailbox. De Telenet login staat gewoon online en wordt nergens geïnstalleerd. Dit betekent dat er ook geen invloed op de webmail bestaat wanneer er iets met het device gebeurt.

Online aanmelden Telenet webmail

U maakt online gebruik van uw mail. Dit is goed te vergelijken met een webwinkel waar u bijvoorbeeld vaker aankopen doet. U maakt hiervoor een account aan en kunt vervolgens steeds op dit account inloggen wanneer u een bestelling wilt plaatsen. Na het inloggen ziet u uw bestelhistorie en bijvoorbeeld producten die nog onderweg zijn. U kunt ook op de computer van de buurvrouw, bijvoorbeeld, naar de betreffende webwinkel surfen en inloggen. U krijgt dan precies hetzelfde te zien. Zo werkt dit ook met Telenet webmail. U kunt u online aanmelden en u krijgt direct toegang tot de mail via het internet. Het maakt dus niet uit vanaf welk apparaat u dit doet. De Telenet webmail login is gewoonweg altijd en overal bereikbaar.

De grootste voordelen van Telenet webmail

Natuurlijk heeft Telenet webmail u diverse belangrijke voordelen te bieden. Zo heeft u altijd en overal toegang tot de mailbox via mail.telenet.be. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat u ook overal veilig naar uw mailbox kunt gaan zonder risico’s te lopen. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld flexibel werkt. Telenet webmail kan worden geopend via alle apparaten met internet, waardoor het niet uitmaakt wat voor device u in handen heeft. U kunt de mail altijd checken. Alle mailgegevens worden opgeslagen op de server en niet op het apparaat. Hierdoor staan de gegevens altijd veilig, ook wanneer er iets met uw vaste apparaat gebeurt.

Wat kan Telenet webmail u bieden?

Telenet webmail biedt diverse praktische functies. Zo kunt u een leesbevestiging instellen en kan er een spamfilter worden geactiveerd voor het tegenhouden van ongewenst mailverkeer. U kunt gebruik maken van een drag- en dropfunctie voor bijlagen en heeft Telenet webmail een opslagcapaciteit van 5 GB. Tot slot is er een praktische zoekfunctie met uitgebreide mogelijkheden. Uiteraard is Telenet webmail gratis voor klanten van Telenet.

Wat als u de gegevens kwijt bent?

Er is een Telenet webmail herstelfunctie waar u gebruik van kunt maken wanneer u uw wachtwoord bent vergeten of niet meer weet welke gebruikersnaam u gebruikt. U kunt gebruik maken van het herstelscherm door verbinding met Telenet te maken vanuit uw eigen woning.

Zelf een back-up maken

U kunt zelf regelmatig een back-up maken van al uw mailgegevens en mailverkeer. Natuurlijk worden er in de webmail van Telenet zelf ook wel back-ups gemaakt, maar deze blijven niet jarenlang bewaard. Dit zou een te zware belasting worden en kan op den duur problemen veroorzaken. Daarom kunt u het best zelf ook regelmatig een back-up maken, zodat u altijd alle gegevens terug kunt halen wanneer dit nodig is. Het maken van een back-up gaat heel eenvoudig door te exporteren vanaf de webpagina.